Kent går i graven

Søndag kveld delte rockebandet Kent et videoklipp på hjemmesidene sine som hintet om at de setter strek for karrieren. Mandag bekrefter bandet at de legger opp i en pressemelding på sine egne hjemmesider.

Bandet har kommet med en egen uttale på hjemmesiden og bandets Facebook-side:

– Vi har forsøkt å gå våre egne veier. Takk til alle dere som har hørt på vår musikk. Takk til alle dere som har kommet på våre konserter, alt fra våre første spillejobber på små klubber på 90-tallet til de store scenene. Det har gjort det mulig for oss å fortsette.

Avskjedsåret 2016

Men Kent skal ikke gi seg riktig tvert. Ifølge pressemeldingen skal bandet begi seg ut på et spektakulært avskjedsår. I morges lanserte bandet singelen Egoist som er en del av bandets tolvte og siste studioalbum, Da som Nu För Alltid, som slippes den 20. mai.

Bandet skal også ta en siste farvel med fansen gjennom en lengre turne i Norden denne høsten. I løpet av oktober skal bandet holde konserter i Bodø, Trondheim, Stavanger og Oslo, før turneen avsluttes i Tele2 Arena i Stockholm 17. desember.

Dette blir den største turneen bandet har gjort på flere år.

– Vi ser veldig frem til å møte dere alle en siste gang under turneen i høst. Det kommer til å bli skitkult, skriver Kent på hjemmesiden.

Bandet slo gjennom med debutalbumet «Kent» i 1995, og har hatt stor suksess i både Sverige og Norge.

Slo igjennom på 90-tallet

– Kent har vært et av de største bandene i poprock-sjiktet et par tiår. Rundt årtusenskiftet tok det helt av, og de ble enorme i Norge, sier Ruben Gran, programleder i Ruben på P3

Kent har solgt over 1,5 millioner album. Singelen Musik NonStop fra albumet Hagnesta Hill var den første sangen som kom inn på VG-lista i 1999. Bandet har hatt til sammen ni låter og 11 album inne på VG-lista.

Men Gran er ikke overrasket over at bandet legger opp.

– Det begynner å bli en stund siden Kent virkelig var viktige. De har kanskje ikke fremstått som like inspirerte som i de to forrige tiårene. Med det er jeg ikke spesielt overrasket over at de akter å takke for seg.

 
KVr-55hiMNg

 

Etter 26 år er det altså slutt for Skandinavia kanskje største band og undertegnede synes det er trist at Eskiltuna-bandet velger å gi seg, men har full forståelse for Joakim Berg og co velger å gå i graven som de skriver på sin facebook side.

Kent har gitt ut tretten studio album fra 1995 debuten Kent kom ut, det kommer nytt album i Då Som Nu För Alltid som er til salgs 20.mai 2016. Uansett, skulle svenskene velge å stå opp fra de døde om 5 – 10 år så blir jeg ikke lei meg!!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg